07 oktober 2024

Granitor Electro klara för fortsatt arbete med Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

Granitor Electro får förtroendet att fortsätta arbetet med regionens nya akutsjukhus i Västerås, på uppdrag av NCC och i samverkan med Region Västmanland. Arbetet, som innefattar installation av el, tele och säkerhetslösningar i sjukhusbyggnaden, startar omgående.

– Vi är stolta över att arbeta vidare med detta nya akutsjukhus som kommer att tillhandahålla specialistvård för hela regionen. Vi har varit med i projekteringen och utfört arbeten i tidiga skeden av projektet, så det känns väldigt bra att vara med i den här fasen av projektet också, säger Kalle Pettersson, projektledare på Granitor Electro för det nya akutsjukhuset i Västerås.

Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås kommer bland annat att innehålla akutmottagning, operation, röntgen, förlossning, intensivvård, vårdplatser och mottagningar, med en yta på ungefär 75 000 kvadratmeter och cirka 3000 rum. Sjukhuset planeras öppna för första patient 2030. 

 

Om Granitor Electro
Granitor Electro är en del av Granitor-gruppen och ett av Skandinaviens största elteknikföretag, som finns på ett sextiotal orter runt om i Sverige. Vårt fokus ligger på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security och fastighetsautomation. 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Kalle Pettersson, projektledare på Granitor Electro för det nya akutsjukhuset i Västerås
kalle.pettersson@granitor.se
010-471 58 48

 

Copyright visionsbild: Region Västmanland/LINK arkitektur/Carlstedts arkitekter/TMRW